Info

Over E-bike festival

 

De eerste editie van het E-bike festival staat in het teken van beleving. Het is een unieke sportieve belevenis in Vlaanderen die zich focust op recreanten en sportievelingen met een elektrische fiets. Het festival duurt twee dagen die er ongeveer hetzelfde uitzien: een ontvangst met tas koffie en een versnapering. Een route die zorgvuldig is uitgestippeld en je op je eigen tempo kan volgen. Een middagpauze om terug genoeg krachten op te doen. En een echt festivalgevoel met een afsluitende barbecue, infomarkt en live terras. Het E-bike festival is véél meer dan “een toerke doen”. Op zondag en maandag is het parcours anders.

 

Prachtige Herkenrode site

 

Het start- en eindpunt bevindt zich net buiten Hasselt: De Abdij van Herkenrode: uit 1182 en gebouwd op de zuidelijke Demeroever in Kuringen. Hier begint de ontdekking van het Bosgroen Eikenhout, het Limburgs dierbaar oord.

Parkeren kan 200m van de abdij. Je fiets neem je mee tot op het festivalplein. Een bewaakte fietsparking is groot genoeg om alle fietsen tijdelijk te parkeren. Hier is ook de mogelijkheid om je fiets op te laden. Maar zorg ervoor dat je met een volle batterij aan de start staat.

In samenwerking met VZW Basis kan je ook een E-bike huren. Meer info op onze ticketpagina.

 

Unieke Limburgse parels

 

In samenwerking met Visit Limburg werken we een geweldige route uit van ongeveer 80km. We beloven je het beste van het fietsroutenetwerk: Fietsen door het water, fietsen door de Heide,… En dat allemaal op je eigen tempo.

’s Middags bieden we iedere deelnemer een lunchpakket aan “in het groen.”

 

Tijdens de route krijg je op verschillende plaatsen uitleg van boswachters en rangers. Je kan ook een uitkijktoren betreden of korte wandeling maken. Over het hele parcours vind je ook (optionele) opdrachtjes die je kan uitvoeren. Door deze opdrachtjes tot een goed einde te brengen maak je kans om ’s avonds tijdens de barbecue een mooie prijs te winnen!

Festivalsfeer

 

Na de terugkomst aan de Abdij van Herkenrode is er veel te doen: Workshops, wedstrijden, infomarkt en een liveterras. Wij trakteren iedere deelnemer op een uitgebreide barbecue. Zo kan je nakaarten over een geslaagde dag. Tijdens het eten zorgen muzikanten voor de juiste sfeer. Drankjes zijn aan democratische prijzen te koop.

 

Op zondag zorgen we voor de allerkleinste helden voor sportieve animatie: springkastelen, workshops en leuke spellen!

 

Het E-Bike festival is een organisatie van:

Contacteer ons:

 

Xavier | info@e-bikefestival.be

Stefan | Sponsoring@e-bikefestival.be

In samenwerking met:

© 2019 Conrad Consulting N.V. | All rights reserved