Info

Foto: William Vanderheyden

Over E-Bike Festival

 

De eerste editie van het E-Bike Festival staat in het teken van beleving. Het is een unieke sportieve belevenis in Vlaanderen die zich focust op recreanten en sportievelingen met een elektrische fiets. Het festival duurt twee dagen die er ongeveer hetzelfde uitzien:

Een ontvangst met tas koffie en een versnapering. Een route die zorgvuldig is uitgestippeld en je op je eigen tempo kan volgen. Een middagpauze om terug genoeg krachten op te doen. En een echt festivalgevoel met een afsluitende barbecue, infomarkt en live terras. Het E-Bike Festival is véél meer dan “een toerke doen”. Op zondag en maandag is het parcours anders.

 


Prachtige Abdijsite Herkenrode

 

Het start- en eindpunt bevindt zich net buiten Hasselt: De Abdijsite Herkenrode: uit 1182 en gebouwd op de zuidelijke Demeroever in Kuringen. Hier begint de ontdekking van het Bosgroen Eikenhout, het Limburgs dierbaar oord.


Parkeren kan 200m van het festivalterrein. Je fiets neem je mee tot op het festivalplein. Een fietsparking is groot genoeg om alle fietsen tijdelijk te parkeren. Hier is ook de mogelijkheid om je fiets bij te laden. Maar zorg ervoor dat je met een volle batterij aan de start staat.

In samenwerking met Fietsparadijs Limburg kan je ook een E-bike huren. Meer info op onze ticketpagina.

Festivalsfeer

 

Na de terugkomst aan de Abdij van Herkenrode is er veel te doen: Workshops, wedstrijden, infomarkt en een liveterras. Wij trakteren iedere deelnemer op een uitgebreide barbecue. Zo kan je nakaarten over een geslaagde dag. Tijdens het eten zorgen muzikanten voor de juiste sfeer. Drankjes zijn aan democratische prijzen te koop.

 

Op zondag zorgen we voor de allerkleinste helden voor sportieve animatie: springkastelen, workshops, leuke spellen en een E-bike testparcours.

Overheerlijke BBQ

 

Indien je voor een full option ticket kiest zit een lunch en uitgebreide BBQ in de inschrijving inbegrepen. We geven je alvast een voorsmaakje: